Rubriky
Aktuality

Společně napříč generacemi

Naše škola ZŠ Krátká Klášterec nad Ohří se zapojila společně s Městským úřadem Klášterec nad Ohří do přeshraničního projektu „Společně napříč generacemi“. V rámci projektu bylo mezi dětmi 2. stupně uspořádáno fotbalové utkání. To se konalo na novém fotbalovém hřišti s umělou trávou. Děti sehrály celkem 3 utkání. Čeští chlapci proti německým chlapcům. Česká děvčata proti německým děvčatům. A na závěr dne bylo sehráno utkání smíšených družstev.

Tímto bychom chtěli poděkovat MÚ Klášterec nad Ohří za přizvání k projektu a také všem zúčastněným dětem za vydařené dopoledne.

Bc. Petra Žihlová

Rubriky
Aktuality

Olympijský víceboj – krajské kolo

Dne 27. 05. 2024 se v našem městě konalo krajské kolo v Olympijském víceboji. Děti si měřily síly v těchto disciplínách: běh na 60m, skok daleký, hod kriketovým míčkem, shyby a běh na 1000m.

O úspěch naší školy se postaral Matty Breczko, který získal 1. místo a Anabela Hasić s krásným 3. místem. Základní škola Krátká – Klášterec nad Ohří se z 18 škol umístila na velmi pěkném 7. místě.

Všem sportovcům gratuluji a děkuji za reprezentaci školy.

Bc. Petra Žihlová

Rubriky
Aktuality

Pohár rozhlasu – krajské kolo

Dne 23. 5. 2024 se v Bílině konalo krajské kolo Poháru rozhlasu, kam z okresního kola postoupili naše tři kategorie: mladší žákyně, starší žákyně a starší žáci. V tomto krajském kole si naši žáci v každé kategorii vybojovali úctyhodné 5. místo.

Bc. Petra Žihlová

Rubriky
Aktuality

Republikové finále štafetového poháru

Již třetím rokem jsme se zúčastnili republikového finále ve Štafetovém poháru. Ten se letos konal v Trutnově, dne 23. 5. 2024. Jedná se tak o velký úspěch pro naši školu, neboť jsme postoupili z 600 přihlášených škol mezi 16 nejlepších. Pro děti to byla obrovská výzva, nezapomenutelný zážitek a velká zkušenost.

Děkuji všem za vzornou reprezentaci školy.

Bc. Petra Žihlová

Rubriky
Aktuality

Besedy s dobrovolnicí z Litvy

Ve čtvrtek 30. 5. 2024 navštívila děti v hodinách AJ dobrovolnice z Litvy.
Na besedách se žáci seznámili se základními informacemi a zajímavostmi o Litvě. Měli možnost dozvědět se o zážitcích a pocitech, které provázejí dobrovolníky při pobytu v cizí zemi a v neposlední řadě si ověřili své komunikační schopnosti v anglickém jazyce.

Dobrovolnické centrum Radka Kadaň, které besedy zprostředkovalo, poskytuje profesionální zázemí dobrovolníkům a propaguje dobrovolnictví jako přirozenou součást života a společnosti. Snaží se ukázat veřejnosti, že dobrovolnictví má smysl.

Ing. Jaroslava Pokorná